CURRICULUM

Sempre havia estat una persona especialment racional i tècnica, no és casual que estudiés inicialment Enginyeria tècnica química.
Però l’any 81, després d’unes quantes “sincronicitats” que van fer que la meva vida girés cap a una forma mes intuïtiva i perceptiva, connecto amb l’astrologia.
Descobreixo un món nou i ple de possibilitats que no havia ni imaginat i que fan que em senti “com a casa” des de els primers cursos amb en Josep M. Moreno i l’Enrique Eskenazi.
L’astrologia va ser per mi un amor a primera vista que va fer que tot canviés i en pocs anys deixo el meu treball en un laboratori farmacèutic per la consulta astrològica i la docència.
Vaig tenir grups d’estudiants d’astrologia a Barcelona, Saragossa i Andorra als que vaig transmetre l’entusiasme per aquesta matèria que tant m’havia donat. Vaig col·laborar en congressos i en la creació de l’ Associació Astrològica de Catalunya Cyclos.
L’any 89 per una crisi personal començo un procés terapèutic amb en Xavier Puigdevall i l’Empar Fresquet i s’obren novament horitzons on tot el que hi havia intuït amb l’astrologia puc treballar-ho a fons.
Vaig fer la formació en teràpia gestalt i tot el treball astrològic es va ampliar considerablement al treballar com terapeuta, era un procés natural i coherent amb tot el que havia fet abans. A pricipis dels 90 paralelament a la formació a l’Escola de l’esser faig els SAT’s amb Claudio Naranjo i altres Mestres tant de teràpia com de meditació.
L’any 94 obrim el centre “El mirall” amb el meu marit Luis Ochandorena on vaig combinar el meu treball com a astròloga i com terapeuta gestàltica fins el 2019 sense deixar de col.laborar a l’Escola del’esser on havia fet la formació i on actualment segueixo formant part de l’equip.
Paral·lelament m’interesso pel món de la mitologia i investigo en les arrels psicològiques dels mites grecs i la relació amb els arquetips astrològics. Tot això dona com a resultat el llibre que vaig publicar el 2002: Astrología y mitología. Los mitos que vivimos. L’any 2019 faig una segona edició revisada  amb el títol: Los mitos que vivimos que podeu comprar anant a la pestanya  Llibre.
També he publicat articles a la revista Symbolon de Madrid, a la revista Cyclos de l’Associació astrològica de Catalunya i en altres de divulgació com Cuerpo Mente.
La meva tesina per ser membre titular de l’Asociación Española de Terapia Gestalt també parla dels arquetips mitològics presents en el procés terapèutic.

Actualment treballo en la mitologia femenina, la gran oblidada, faig tallers i podeu veure els videos del canal de you tube: Las mujeres en la mitologia  en el videoblog.

Teresa Andreu Dubé