AQUARI

Aquari és un signe d’aire, la màxima expressió del mental, que porta als seus nadius o als que tenen aquest signe destacat a ser inventius i originals, lliures i independents encara que se sentin solidaris amb tota la humanitat.
Aquari busca sempre el treball en equip, la col·laboració amb altres per dur a terme les seves idees amb una gran capacitat altruista, sense necessitat de destacar personalment en el seu projecte ideal de futur.
A Aquari la consciència de grup humà, de progrés col·lectiu, és la base de la seva gran capacitat amistosa per aconseguir aquest món nou del qual és un visionari.

 

Revolucionari i inconformista, Aquari necessita ser una mica fred i distant per aconseguir els seus propòsits.
A Aquari hi ha un fort rebuig cap a tot el que és tosc o primari amb una gran tendència a l’instint civilitzador, a anar més enllà del que és purament humà. Per a això sol utilitzar la seva intel·ligència i la seva lògica per evitar la por que té a enfrontar-se amb el poder de l’instint, i s’autoconvenç de que és un igual entre iguals encara que el seu sentiment digui el contrari.
Semblaria que després de Capricorn, en el qual hem complert amb el destí, no hi ha res més però en canvi tenim per davant altres dos signes: Aquari i Peixos, que de vegades semblen de ciència-ficció.
Aquari és el signe fix d’aire, és a dir tota la força d’aquest element, la qual cosa ens fa pensar en els huracans i vendavals. Es diu que el llamp de la tempesta elèctrica és el seu símbol més clar. Tots hem viscut alguna vegada tempestes nocturnes en les quals un llamp ens deixa veure amb total claredat durant un instant el que tenim davant que abans no veiem perquè estava fosc. Aquesta és l’essència acuariana, el centelleig o el llamp mental, el “insigth” que ens fa comprendre, és l’espurna que roba Prometeu als déus com veurem en el mite.

Aquari és la claredat per al futur, el que roba Prometeu no és per a ell, és per als homes i ha de pagar un preu molt alt per això.
Aquari és un signe en el qual apareixen clars indicis de transpersonalitat, no és una búsqueda personal, Aquari és oposat a Lleó, el signe més autocentrat del zodíac. Aquí no parlem de res personal i es necessita tenir la ment molt clara per tenir el desapego necessari, per això trobem en aquest signe tants problemes psíquics. A Aquari un no pot mirar-se el melic i si ho fa la vida li traurà una vegada i una altra la terra sota els peus. Aquari ha d’aprendre a volar.
No vull dir amb això que aquest és un signe més evolucionat que els altres, cadascú està en una fase del seu propi procés i és aquesta energia la que ha de treballar. L’essencial és completar tot el cicle, no solament una part.
Hi ha acuarians freds, neuróticament distants que estan molt allunyats del camí que podrien caminar. Cadascú en el seu signe té la realització per a aquesta existència en el compliment de la seva tasca ja sigui emocional, mental, practica o intuïtiva.