CAPRICORN

Capricorn és un signe de terra, potser el més concret de tots, que ens parla de realització i d’acceptació dels propis límits.
Els nascuts sota el signe de Capricorn i els que tenen aquest signe destacat, són constants, tenaços i pacients, assumint normalment el paper de fer alguna cosa en la vida que concreti les seves aspiracions.
El temps de Capricorn és un temps quiet en el qual la naturalesa fa la seva funció calladament, com si estigués redimint totes les exageracions anteriors. Els capricornians saben del compliment callat del destí que els toca viure.

AF33 (3)Capricorn segueix a Sagitari i el seu sentit és molt diferent del que vèiem en aquest signe, gairebé diríem que és la polaritat. A Sagitari un coneix les metes i a Capricorn cal caminar per concretar-les.
Sol haver-hi un punt de tristesa i serietat en Capricorn, com si s’intuís la dificultat que el camí comporta, com si veiés la pesada creu que és l’acceptació del treball que cadascun tenim assignat.
Capricorn és la muntanya més alta que un pot escalar, és la terra activa, amb alguna cosa molt clara per realitzar i concretar.
No parlem aquí de passions com a Taure, ni de ritus quotidians com a Verge, a Capricorn un ha de prendre un compromís i concretar-lo. En aquest signe no podem perdre’ns en teoritzacions ni emocions, hem viscut ja el tercer naixement, el de Sagitari i no tenim cap més oportunitat en aquest cicle.
Esforç, tenacitat, frustració, deure, compromís, tradició… són les experiències necessàries en aquest signe, no hi ha autoindulgencies ni complaences, és l’ésser humà amb tota la seva capacitat,
Capricorn és un signe sense concessions, no hi ha temps, només tenim aquesta vida per concretar les nostres aspiracions i paradoxalment tenim tot el temps del món, com comprenem a la vellesa, que en la proximitat a la mort ens fa ser més savis i més concrets en el “no fer”.
El fer de Capricorn no és per a aquest món, com diu Jesús, encara que alguns nadius d’aquest signe ho creguin i per això aconsegueixin grans coses.