SAGITARI

Sagitari és un signe fogós, optimista i aventurer, inquiet, buscador i idealista, aspirant sempre cap al més alt, cap a la veritat absoluta.
Sagitari no pensa mai en les conseqüències i per això és audaç i directe, entusiasta en tot el que fa, com si el sentit que dóna a la seva vida pogués valer per a tothom. De vegades Sagitari s’expressa com a conformista, buscant l’estabilitat i el benestar en la seva vida, però sempre d’una forma exagerada, sense moderació.
Això porta als seus nadius o als que tenen aquest signe destacat en la seva carta natal a involucrar-se socialment en ideologies o creences, a viatjar, a voler conèixer i saber-ho tot.

ventanalesSagitari és un signe mutable, el final de l’estació, l’últim signe de foc i es representa per les brases que, encara que no són tan espectaculars com la flama o les espurnes, potser és el foc més calent que en qualsevol moment pot tornar a prendre i propagar-se. Així és Sagitari, de vegades pot semblar conformista i estable però qualsevol cosa el fa saltar i entusiasmar-se.
Sagitari veu senyals en tot el que fa, és un dels signes en els quals la intuïció està més desenvolupada. De vegades això és en detriment de la raó i s’expressa amb un cert enrocament que li fa ser molt conflictiu en les seves relacions. A Sagitari li costa molt canviar d’opinió, veiem en els mites que a Zeus és molt difícil qüestionar-lo, ell té la veritat i l’autoritat i aquesta sensació sol ser la base de la psique sagitariana.
Ja hem vist en els altres signes de foc: Àries i Lleó, que pequen d’un component excessivament orgullós i autocentrat i a Sagitari això s’expressa com una certesa o fe intuïtiva que no sempre és raonable, ja que pot tenyir-se de dogmatisme i fanatisme. Perquè aquesta certesa sigui veritable Sagitari ha de comprendre les lleis de la naturalesa, ha de sentir la ferida emocional que el fa baixar a la terra, al món dels humans.
És lògic que Sagitari segueixi a Escorpí, ja que, com hem vist en els altres signes de foc, es produeix un nou naixement. En algunes imatges sagitarianes veiem al centaure sobre una muntanya d’esquelets apuntant al cel amb el seu arc com si en aquest signe un reneix de la mort i amb les seves fletxes intuïtives voldria caçar el diví.
A Escorpí vèiem el més fosc emocional i d’aquesta gestació que es dóna en l’aigua amb la mort de l’ego sorgeix una nova vida que en aquest signe és exuberant i excessiva en relació amb la gran dificultat escorpiónica.
Sagitari pot ser mestre però solament si ha recorregut amb èxit les proves anteriors, d’aquí els mites en els quals veurem que cada personatge troba el seu poder després de grans conflictes i lluites.