BALANÇA

Balança és un signe de búsqueda d’equilibri, de reconeixement d’altres realitats, que porta als seus nadius i als qui tenen aquest signe destacat a ser comprensius i justs, estètics i amables, en un afany de compartir i cooperar amb els altres.

AE27AL’equinocci que obre la porta a Balança ens indica aquesta acceptació de la foscor, la nit comença a vèncer al dia, com si en aquest temps l’home estigués preparat ja per començar a entrar en el seu interior.
Balança és un signe sociable, obert a altres persones, que busca una expressió més humana en totes les seves accions. En aquesta búsqueda tremendament mental i idealista sol perdre’s, ja que normalment no troba aquest món ideal i en algun moment de la seva vida ha de triar i prendre partit. Els mites relacionats amb aquest signe ens parlen d’aquest judici, d’aquesta elecció que Balança ha de fer, sense tenir l’opció de tornar enrere.
Balança és el signe cardinal d’aire, o sigui el més actiu dels tres, en el qual es busca un equilibri, un corrent, un intercanvi d’idees en el qual un pot comprendre alguna cosa important que les idees personals.
Balança és l’únic signe que no està relacionat amb cap figura animada. És el punt mig del zodíac (zoo=viu), que té aquest nom justament perquè tots els signes (excepte Balança) són figures vives. La balança ens parla del punt d’equanimitat necessària per recórrer els següents signes.
Balança busca un nou ordre, un nou origen, és el naixement de l’home com ser conscient i com tal reconeix a l’altre com a mirall d’un mateix.
Per ser complets necessitem veure’ns reflectits i és per això que Balança dubte, cerca i mira a l’altre. Fins a aquest signe el treball era amb un mateix: néixer, nodrir-se, aprendre, sentir, enamorar-se, cuidar-se… ara ens obrim a un món nou: el món de la relació i els sis signes següents tindran aquest matís. El treball a partir d’ara no és solament la pròpia experiència sinó l’experiència en funció dels altres, el que ens provoquen i el que provoquem.
El terreny de Balança és difícil perquè no tenim ja model més que el que podem percebre i comprendre. No és estrany que en aquest signe moltes persones tinguin dificultats perquè no sempre estem disposats a mirar netament fora d’un mateix i prendre un camí amb compromís. D’aquest compromís parlen els mites de Balança que sempre requereixen un just equilibri interior, no des del teòric sinó des del vivencial.
L’òrgan que regeix Balança és el ronyó que fa la funció de filtrar els líquids (emocions) del nostre cos. Balança necessita contenir i equilibrar, no controlar ni reprimir les emocions i això no és fàcil. El ronyó és també on hi ha la por a no ser capaç d’aquest discerniment emocional.