ESCORPÍ

Escorpí és un signe intens, profundament emocional i passional, que porta als seus nadius o als qui tenen aquest signe destacat, a ser possessius i gelosos en els seus afectes i a destruir tot el que no serveix o no és perfectament clar i honest en les seves relacions.
En Escorpí sempre hi ha una tremenda força i intensitat psíquica, amb tendència a l’obsessió, al dolor secret i a la lluita amb l’instint.
El temps d’Escorpí és un temps de destrucció i mort perquè més endavant pugui sorgir la vida.

 

Els mites relacionats amb aquest signe ens parlen del poder i estratègia de l’heroi per vèncer al monstre amagat i a la necessitat d’entrar en el seu infern personal per sortir lliure i renovat. Les llegendes de la lluita de l’home amb el drac són un clar exemple.
Escorpí és un signe d’aigua, el central o fix de la tardor, quan la vegetació mor i la terra es podreix.
L’aigua d’Escorpí és la dels pantans, l’aigua estancada d’on sorgeix la vida de la mort, el brou de cultiu que en la seva descomposició origina novament la vida.

A Escorpí les emocions són extremes i contradictòries, és l’instint amb tota la seva cruesa, ja no busquem harmonia com a Balança, aquí ens la juguem i mirem en el mirall el més fosc que podem reflectir, les emocions negatives: l’odi, la gelosia i l’enveja amb tot el seu potencial de força destructiva.
No és estrany que els mites ens parlin de monstres horribles que neixen d’aquestes emocions que tant ens avergonyeixen i guardem en secret.
Escorpí és el lloc fosc de cadascun on morim i renaixem si som capaços d’enfrontar-nos amb aquests personatges tan destructius que hem generat arran del nostre dolor i solem projectar en els altres.